INSIKTER

Kunskapsblogg

 
Häng med bland de senaste nyheterna, trenderna och tipsen inom digital marknadsföring
Artikel
Ellen Lidbrink

7 heta tips för dig som e-handlare i sociala medier

Under 2020 växte e-handeln i en rasande fart, samtidigt fortsatte sociala medier sin ständiga utveckling i vårt allt mer digitaliserade samhälle. Konkurrensen om konsumenterna är hårdare är någonsin och i ett konkurrensutsatt klimat behöver du som e-handlare en tydlig strategi för att lyckas nå ut till såväl existerande som potentiella kunder. I detta blogginlägg får du 7 tips på vad du behöver ha i åtanke när du marknadsför din e-handel i sociala medier.

Läs mer
Nyheter
Matilda Widgren

Facebook lanserar dynamiska annonser för streamingtjänster

I syfte att lyfta streaming-plattformars innehållsbibliotek till en relevant målgrupp lanserar Facebook en ny annonslösning – dynamiska annonser. Dynamisk annonsering finns nu tillgängligt för alla streamingtjänster runt om i världen. Läs mer om hur den nya annonslösningen kan ta streamingtjänsterna till en ny nivå i denna artikel.

Läs mer
Nyheter
Matilda Widgren

TikTok introducerar nya musikeffekter för kreatörer

Ljud och musikeffekter är en stor del av videoskapandet för användarna av TikTok. Nu lanseras nya effekter som kan ge kreatörerna fler sätt att använda musik och ljudeffekter på plattformen. I detta inlägg får du läsa mer om de 6 nya effekterna som skall ta ditt kreativa skapande till nya höjder.

Läs mer
Artikel
Team DigiView

Kom igång med annonsering på Pinterest

Idag har Pinterest över 442 miljoner globala användare och det finns stora möjligheter för dig att öka din tillväxt genom att annonsera på plattformen. 48% har shopping som prioritet när de använder appens sökfunktion, vilket gör att du kan annonsera mot en köpbenägen målgrupp. I detta inlägg kommer vi gå in på hur du kommer igång med din annonsering på plattformen.

Läs mer
Insikt
Matilda Widgren

Framtidsspaning: Shoppingbeteende 2021

Hur kommer framtidens e-handel se ut? I effekterna av den rådande pandemin digitaliserades samhället fortare än vi någonsin kunnat ana. E-handeln ökade i hög takt och fysiska butiker tappade sina mest lojala kunder. I detta blogginlägg djupdyker vi i statistiken som speglar beteendet under pandemin 2020 och vilka insikter vi tar med oss inför framtidens onlineshopping ur ett branschperspektiv.

Läs mer
Artikel
Sofia Vinsa

5 misstag B2B-bolag gör i sin betalda marknadsföring i sociala medier.

DigiViews digitala strateg Sofia Vinsa har en bred erfarenhet inom B2B-marknadsföring, vilket har bidragit med många intressanta insikter och gemensamma mönster om organisationsutmaningar. I det här blogginlägget har hon sammanställt de fem vanligaste misstagen som B2B-företag gör när det gäller betald marknadsföring i sociala medier. Låt oss se vad hon har att dela med sig av!

Läs mer
Artikel
Team DigiView

Dispo – En fluga eller nästa Instagram?

Dispo – en ny fotoapp där du kan dela nostalgiska bilder tagna av en digital engångskamera. Kommer appen att bli nya Instagram? I detta blogginlägg kommer vi dyka ned i fotoappen och spåna på dess framtid.

Läs mer
Artikel
Matilda Widgren

Kundtjänst via sociala medier: Vikten av att bygga starka kundrelationer

Har du en strategi för dina sociala medier? Toppen. Det behöver du även för att kunna leverera en bra kundservice i dina sociala kanaler. I snitt spenderar internetanvändaren närmare 2,5h i sociala medier och detta öppnar upp möjligheter för ditt företag att bygga relationer med dina kunder. I detta blogginlägg kommer vi ta en närmre titt på våra sociala kanalers funktioner när det kommer till kundservice.

Läs mer