Sidan är uppdaterad:

2003-07-09Refill instruktioner

Refilltips

Refilldiskussion

Refillvänlighet

Bästa Skrivarna

CFS-System

Upplösning

Livslängd

Drivrutiner

E-Post

Refill
bläck

En god ide, förse er med två patronuppsättningar, en patronomgång sitter i skrivaren med bläck och det andra patronparet återfylls och får stå på lager i minst 2 veckor.
Det är mycket viktigt att återfyllda Epsonpatroner får denna viloperiod så att all luft försvinner ur patronsvampen.
En annan detalj som man ska tänka på, vänd aldrig en återfylld Epsonpatron upp och ner.

Varning:
För bäst resultat, lämna aldrig din Epsonskrivare utan en installerad patron mer än en timme, om Du gör det så kan det bli stora problem med att få den att skriva perfekt. Orsaken till detta är att bläcket i skrivhuvudet kan torka igen i de veka bläckkanalerna.
Fyll färgerna enligt markeringen som finns under EPSON namnet, på patrondekalen.

Det är från vänster till höger.

FÄRGPATRON
CYAN
MAGENTA
YELLOW
 

Börja med att:

Torka torrt på "outlet holes",se nedan och tejpa för det hål som motsvarar färgen du skall börja med.

Svarta patronen: tejpa för "outlet holes"


Riv bort etiketten på ovansidan.
gör sedan ett hål eller använd det som redan är där (se översta bilden ovan) till den färg du tänker börja med.

Ta nu en 20 ml spruta utan nål monterad tryck ner den i hålet så att den sitter jätte tight om du ej får ner den så får du försiktigt borra upp hålet så att sprutan passar tight.

Sug nu bort all bläckskum och gör detta flera ggr ända tills det ej kommer något mer skum (ca 5 ggr)


Tag ur kolven ur sprutan,Sätt fast kanyl röret (nålen) på sprutan genom att vrida fast. Stick ner nålen i det hål som motsvarar färgen du tänker börja med ,ända till botten, Stick ner nålen och vinkla nålen mot ”outlet Holes” i botten, försök komma ner i hörnet brevid "outlet holes" försiktigt när du når botten tryck ej utan stoppa när du stöter på motstånd.

Häll i 5 ml bläck  i sprutan (helst med en annan spruta för att undvika spill). Nu sjunker bläcket av sig själv mycket långsamt ner i kammaren, om den ej gör det så ta ur sprutan häll tillbaka bläcket ta loss nålen och skölj rent i nålen ,blås så att du ser att det kommer lite vatten igenom nålen, försök igen.
Gör samma till alla färgerna, glöm ej att tejpa i botten på den färg du håller på med.
När allt är klart:

När patronen är fylld och klar ställ undan den (absolut ej upp och ner) och låt den stå i vila i minst 2 veckor innan den sätts i skrivaren.

 

Svart Patron:

Gör samma som till färgpatronen men ta 12 ml til den svarta.


Problem med munstycket:

Om du rengör huvudet med Epson utility software, kommer troligtvis saknade munstycken att återställas.
Kom ihåg att du måste göra rengörningscyklerna högst tre omgångar. Kontrollera munstycken före och efter varje rengöringscykel. Skriv efter tre rengöringscykler ut en kopia av denna bild. En kopia är tillräckligt. Detta återställer rengöringsintervallerna hos printern så att du får korta, medium och långa rengöringscykler. Annars kommer du bara att få den korta rengörningscykeln efter den fjärde rengörningen och framåt.

Hur man eliminerar en Epsonskrivare:

Detta är mycket viktigt.
Då skrivhuvudet finns inuti skrivaren och inte på patronen kan det bli dyrt att köpa en ny skrivare. Det är därför viktigt att skrivhuvudet fungerar på ett riktigt sätt. När du har kontrollerat munstycket och du saknar vissa munstycken så är detta ett tecken på att det krävs åtgärd. Om du lämnar din printer flera dagar kan kanalerna i de saknade bläckmunstyckena torka och/eller hårdna. Om detta händer är ditt skrivarhuvud förstört och därmed även printern mer eller mindre.

Håll Din Epsonskrivare i bästa trim genom att avsluta dagens utskriftarbeten med att köra Epson utility software för att kontrollera att alla bläckmunstyckena finns med.

 

 

 

 
Epson Stylus Photo 950


CFS-System

Beställning

Priser