Sveriges bevisligen billigaste

 

Bläckpatroner
-Canon
-Epson
-HP
-Lexmark
-Oki
-Xerox
-Brother

CFS-System
Upplösning
RefillDiskussion
Refilltips
Refillinstruktioner
Epost
 

 BC-05

Refillinstruktioner BC-05/06


Färg- och fotopatronen har tre bläckkamrar de rymmer cirka 5 ml vardera.
För bästa resultat fyll patronen omedelbart när någon färg saknas.
Det är en fördel att fylla patron innan någon färg tar slut. 

Borra ett hål i taget snett in mot patronens mitt (se bild 2). Diametern på borren 2-3 mm. Det gör inget om några borrspån kommer ner i patronen då den är helt fylld med en tvättsvamp.

Viktigt: Ställ  patronen på papper eller tygtrasor , med "Print Head" tryckt mot papperet.

 Viktigt: Tag ur kolven ur sprutan,Sätt fast kanyl röret (nålen) på sprutan genom att vrida fast.  För ner sprut röret genom det uppborrade hålet, sikta mot skrivhuvudet och kör ner hela röret i patronen så långt ner som det går
Häll i ca 5 ml bläck i sprutan. Nu sjunker bläcket av sig själv mycket långsamt ner i kammaren, om den ej gör det så ta ur sprutan häll tillbaka bläcket ta loss nålen och skölj rent i nålen ,blås så att du ser att det kommer lite vatten igenom nålen,försök igen,när man blir van kan man ladda alla samtidigt. Plombera påfyllningshålet med en klick K.klister.

Gör likadant med de två andra färgerna, 

Gör ren refillsprutan i varmt vatten mellan varje färg, skaka ut vattnet och pumpa några gånger med sprutkolven ut och in så kan nästa färg fyllas.
 Tag Bort Patronen från Papperet när du är klar med alla färger.

Innan patronen sätts tillbaka till skrivaren, kolla så att den har slutat droppa bläck.
Om det blir färger som inte stämmer överens så beror detta på att färgerna har gått in i varan i printern när färgerna fylldes på. Skriv ut en testsida där de tre färgerna får skrivs ut i stora staplar, det kan göras i grafikprogrammet, skriv ut tills färgerna blir rena.

Om det blir vita ränder i texten eller om det blir eller är helt stopp på bläcktillförseln så beror detta på att några bläckkanaler har torkat igen. Åtgärd: Ställ patronens nedre del i (skrivhuvudet) en mugg som fylls fönsterputs. Låt patronen stå över en natt. Läska sedan printerhuvudet med hushållspapper genom att trycka papperet mot printern ett flertal gångar tills det bildas stora bläckplumpar på pappret.

Funkar patronen dåligt efter refill ? gå in på: refilltips

Till Förstasidan

Sveriges bevisligen billigaste                     bläckpatroner -alla priser inkl. moms o frakt

Copyright © 2001 Digiview
Sidan syns bäst med IE 4.0 eller högre..
Design by Maboj's